Forårsopgaven TEGNEHOLD

OPGAVE 3

I opgave 3 skal du tegne en fugle efter et foto. Find et billede i en fuglebog, tag selv et foto eller brug et af dem, vi har sat ind herunder. I skaveringsopgaven er der kun skraveret lodret,- men du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan du vil skravere.
Se filmen ovenfor og husk at sende billeder af dine fugle. De bliver en del af vores digitale udstilling på hjemmesiden.
Skriv dit navn og hvilket hold, du plejer at gå på, når du sender fotoet senest d. 15. maj 2020 til:
Vicky   41160368 / vicky@herningbilledskole.dk
Anne  26337002 / anne@herningbilledskole.dk

OPGAVE 2

I opgave 2 skal du tegne fjer i forskellige teknikker og med forskellige redskaber. Det vil være rigtig godt, hvis du har en ægte fjer at tegne efter, men du kan også bruge billedet herunder.
I opgaven er udfordringen især, hvordan du kan tegne fjeren, så den ser let og luftig ud, præcis som den ægte fjer. Se i filmen ovenfor, hvordan du kan gøre.
Se filmen ovenfor og husk at sende billeder af dine fjer. De bliver en del af vores digitale udstilling på hjemmesiden.
Skriv dit navn og hvilket hold, du plejer at gå på, når du sender fotoet senest d. 15. maj 2020 til:
Vicky   41160368 / vicky@herningbilledskole.dk
Anne  26337002 / anne@herningbilledskole.dk

OPGAVE 1

I denne første opgave skal du tegne. Du skal bruge din fantasi, sort tusch eller kuglepen og et stort stykke hvidt papir. Når du tegner med tusch eller kuglepen, så spilder du nemlig ikke tiden på at viske ud. Du kan lade dig inspirere af den video, vi har lavet på youtube og bruge din fantasi til at gøre tegningen sjov og overraskende og gerne med mange små, fine detaljer.
Du skal tegne et fuglehus med en fuglefamilie og meget, meget mere…
Fuglehuset du skal tegne, skal være af træ, så kan du nemlig også tegne brædder, knaster og søm. Og du må gerne bygge til og om i fuglehuset, efterhånden som du får idéer, så det bliver et sjovt og måske ret mærkeligt hus, vi aldrig før har set.
Der bor nogle meget finurlige fugle i det fuglehus, du skal tegne, og de skal selvfølgelig også være med på tegningen. Der kan være plads til en hel fuglefamilie i huset med unger, bedstemor osv. Fuglene må gerne have menneskelige egenskaber, påklædning og interesser. Måske er den ene helt vild med at cykle på éthjulet cykel eller vild med at spille violin, og så må man jo tegne det med. Fuglehuset hænger nok i et træ, på et plankeværk eller et skur i haven, og det skal også tegnes.
Husk at være omhyggelig og tegn også gerne alle de skøre ideer, du får undervejs. Brug mindst 1½ time på tegningen eller gerne endnu mere, måske kan du tegne videre i morgen.
Når du synes at tegningen er færdig, må du meget gerne sende et foto af tegningen til os, så lægger vi den på Herning Billedskoles hjemmeside som en del af en digital udstilling Husk at skrive dit navn og hvilket hold, du plejer at gå på, når du sender fotoet af din tegning. Send dine fotos senest d. 15. maj 2020 til:
Vicky   41160368 / vicky@herningbilledskole.dk
Anne  26337002 / anne@herningbilledskole.dk

FLERE IDEER

Fuglefar med badedyr i fuglebad Havegrill og fuglefar med forklæde
Bedstefar med morgenkåbe Nabo der kigger over hækken
Vandkande i et springvand Parasol og liggestole
Havefest med hele fuglefamilien Storebror på skateboard
Badebassin med fuglebabyer Hængekøje med fuglebedstefar
Trampolin med fugleunger Fugl der gynger
Fugletvillinger på en gyngehest Fuglekor med dirigent
En onkel i sportsvogn En flagstang med fugl i toppen
Vasketøj på tørresnor En luftballon med gæst
Bedstemor der drikker kaffe Søster, der cykler på éthjulet cykel
Fuglebaby i redebarnevogn Fugledreng, der flyver med drage

Kreativitet for alle