Grafik weekendkursus

Underviser: Mette Mailund Strong – grafiker og billedkunstner
Tid: lørdag den 18. marts og søndag den 19. marts 2023 – begge dage kl.10.00 – 16.00
Målgruppe: Voksne
Pris: 1100 kr. inkl. materialer. Ekstra pap og papir til tryk kan købes hos underviseren.

Kurset henvender sig til begyndere og letøvede og vi vil i løbet af weekenden gennemgå alle dele af processen fra start til det færdige tryk.
Det grafiske håndværk er en spændende og fantastisk proces at dykke ned i. Det er en proces som inviterer til fordybelse, eksperimenteren og leg. Resultatet ses i det spændende øjeblik, hvor filten løftes i pressen og man står med trykket i hånden. Er det blevet som forventet, eller skal man over trykpladen endnu en gang?
Vi vil arbejde med collografi, dvs. paptryk, hvor man laver sine trykplader af pap. Pap-pladen giver med sin føjelighed uendelige muligheder hvor trykmetoder og materialer kan kombineres på kryds og tværs.
Collografi er lidt anarkistisk i forhold til mere traditionelle metoder, men vi starter med udgangspunkt i det dybtryk som metoden udspringer af og herefter vil vi eksperimentere med f.eks. tryk med flere plader, afmaskning, farveflader og andre trykmaterialer.
Vi lægger ud med nogle øvelser, og du må meget gerne medbringe nogle ideoplæg, f.eks. egne fotos, gerne i sort/hvid og/eller skitser og et godt velassorteret penalhus, med blyanter, kuglepenne og hvad du ellers kunne forestille dig af både traditionelle og utraditionelle redskaber at skrive/tegne med – (her er køkkenskuffen et godt sted at kigge: f.eks. gaffel, skruetrækker, udstansningsværktøj. Medbring evt. også papæsker – f.eks.  rengjorte mælkekartoner, chokolade-, tandpasta-, cornflakes æsker.
Her er te og kaffe. Madpakken skal du selv medbringe.

Mette Mailund Strong er uddannet grafiker og billedkunstner og er medlem af BKF og Danske Grafikere.
Hun har lavet offentlige udsmykninger rundt omkring i landet og udstiller pt i Japan, hvor hun også har solgt værker til Shibuya Museum of Contemporary Art, Shizoshima. Se mere på www.mettestrong.dk

Kreativitet for alle